V době, kdy se fastfoody v Čechách začaly rozrůstat, tak hlavním důvodem pro jejich návštěvu byla nízká cena jídla. Dneska to tak ale vůbec není. Naopak. V rychlém občerstvení dnes zaplatíte víc, než kdybyste navštívili klasickou restauraci . Cena se ovšem přizpůsobuje nejen trhu, ale také použitým surovinám. Ty se totiž od počátků hodně zlepšily.
kuřecí burger

Obrovská expanze

Nemusí se to zdát, ale klasická rychlá občerstvení rostou jako houby po dešti. Od McDonald’s v současnosti funguje již 97 provozoven. Stávající plánují dále rozvíjet a rozšiřovat. Samozřejmě skvělé jsou tyto podniky i pro zaměstnanost, protože tato společnost v Čechách zaměstnává více jak 5700 lidí.

Prakticky stejně je na tom i KFC, které se u nás objevilo o dva roky později než McDonald’s. Nyní se pyšní téměř sto prodejnami a jsou největší konkurencí prvního fastfoodu, který se u nás objevil. Burger King je ve světě také velmi známý a k nám se dostal před deseti lety. Na rozdíl od předešlých firem má u nás teprve 18 poboček, každým rokem ovšem přibývá pět až osm restaurací, což je poměrně vysoké číslo.
černý burger

Přizpůsobení životnímu stylu

Je pochopitelné, že bez vývoje by ani rychlé občerstvení dnes již nemohlo existovat. Vzhledem k tomu, že v posledních letech se lidé stále více orientují na zdravější životní styl, museli se všechny restaurace přizpůsobit. Z toho důvodu i fastfoody nyní nabízejí ovoce, bezmasé a také bezlepkové pokrmy. Dokonce u nich najdete i bezlepkové dezerty.

Na druhou stranu se drží svých stálic, které nemění. Každá restaurace musí mít své specifické jídlo, kvůli kterému ho všichni znají. Pro McDonald’s je to cheeseburger, pro KFC Twister sendvič a kuřecí křidélka s hranolky.

Sice se používané suroviny zlepšily a najdete u nich i spoustu ovoce a zeleniny, ale i přesto konzumaci fastfoodového jídla odborníci nedoporučují. Kvalita surovin je sice vyšší, ale stále je vše hodně tučné, plné škrobu, glutamátu a většina je pochopitelně smažená.

Fastfoody se stále těší velké oblibě
5 (100%)1